Comfortabel in de luwte zitten

De wanden van Ittalum geven extra comfort als u ze onder uw terrasoverkapping plaatst. Dit kunt u direct bij de aanschaf van uw terrasoverkapping doen, maar ze zijn ook later toe te voegen. De Ittalum terrasoverkappingen zijn hier standaard op voorbereid.

Schuifwanden

De schuifwanden kunnen in 2, 3, 4 of 5 sporen worden uitgevoerd, waarbij de panelen achter elkaar naar één of beide zijdes open of dicht schuiven. Voor nog meer comfort kunt u de schuifpanelen voorzien van een speciale aluminium strip met borstels. Hiermee kunt u de ruimte die tussen de glazen panelen zit afsluiten tegen slagregen en of tocht. Zonder deze strips zal het panoramische beeld nog meer tot zijn recht komen. Met de wanden van Ittalum ontdekt u het nieuwe wonen!

Schuif-draaiwanden

Het grote verschil tussen de schuifwanden en de schuif-draaiwanden, is dat bij de schuif-draaiwanden de panelen opengedraaid worden. Hierdoor wordt de ruimte tussen de staanders van de overkapping volledig geopend. Een ander verschil is dat de panelen niet achter maar naast elkaar schuiven, waardoor de ruimte tussen de glazen panelen minimaal is en er nog meer comfort ontstaat. De ruimte tussen de glazen panelen kunt u afsluiten met een kunststof strip.

Vaste wanden

U kunt de terraskamer helemaal op uw wensen aan laten sluiten door de verschillende wanden te combineren. Een combinatie van vaste wanden en schuif- en/of schuifdraaiwanden is goed mogelijk. Vaste wanden kunnen eventueel worden voorzien van dichte panelen. Dit is bijvoorbeeld zinvol wanneer een vast kozijn op de erfgrens wordt geplaatst. De dichte panelen zorgen dan voor privacy. Het plaatsen van een spiekozijn boven een schutting houdt de inslag van regen en wind tegen.

Verlichting

De aluminium verlichtingsprofielen hebben dezelfde kleur als het frame van de overkapping en zijn voorzien van halogeenspots of energiezuinige LED-verlichting. De verlichting is ook verkrijgbaar met ontvanger, waardoor u de verlichting op afstand kunt bedienen en optioneel kunt dimmen.

Schoren

Wij kunnen schoren aan de staanders bevestigen. Schoren zijn verbindingsbalkjes tussen de staander en de goot. Deze accessoires geven uw veranda een nostalgische uitstraling.

Terrasverwarming

Infrarood verhoogt de gevoelstemperatuur en geeft net zo’n prettige stralingswarmte als de zon, het verwarmt niet de omgeving maar de persoon of het object binnen het stralingsgebied. De infrarood terrasverwarming is eventueel te voorzien van een ontvanger, waarmee u de verwarming op afstand kunt bedienen.