Onderhoudscontract
U kunt een onderhoudscontract afsluiten. Voor meer informatie kunt u zich richten tot uw Ittalum specialist. Bel 0228 – 54 21 94 voor meer informatie of klik hier om een e-mail te sturen.Voor tips kunt u bellen naar: 0228 – 54 21 94.

Download hier het onderhoudsboekje

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw terrasoverkapping, is het van belang dat u de volgende instructies opvolgt:

Aluminium
Voor het schoonmaken van het aluminium dient u geen schuurmiddel of chemisch materiaal te gebruiken. Hierdoor kan het aluminium ernstig beschadigen. Gebruik zachte doeken en sponzen en voldoende water met Ittalum snelreiniger of neutrale zeep. Voor het behoud van de terrasoverkapping adviseren wij u het aluminium frame twee maal per jaar in Ittalum Polish & Wax te zetten.

Polycarbonaat
Dit materiaal is afkomstig van plastic en dient met zorg te worden behandeld. De beste manier om het materiaal te reinigen is door gebruik te maken van Ittalum snelreiniger of een zeep met een neutrale zuurgraad, voldoende water en een zachte spons of doek.

Schuifbare daken (handmatig en elektrisch bediend)
Om beschadigingen en slijtage te voorkomen door opeenhoping van bladeren, gruis en ander vuil, raden wij u aan twee keer per jaar de rails met een kwast schoon te vegen en daarna met veel water te reinigen. Indien u dicht bij zee woont dient dit vaker te gebeuren. Wrijf de onderkant van de terrasoverkapping schoon met een zachte doek. Wees voorzichtig met water, houdt hierbij rekening met de elektrische verwarming en verlichting.

Maak regelmatig de goot schoon. Gebruik nóóit bleekwater, glasreiniger (alcohol), spiritus, oplosmiddelen en andere chemische materialen. Deze kunnen de levensduur van de installatie verkorten en uw garantie zal vervallen.

Wanden
De onder- en de bovenrails van de Ittalum wanden dienen regelmatig te worden schoongemaakt en van vuil te worden ontdaan. Ook de aluminium onderdelen kunt u reinigen met Ittalum snelreiniger en wederom behandelen met Ittalum Polish & Wax om de leversduur te bevorderen.

Overig
Het is belangrijk dat de wand, waar de aluminiumprofielen aan bevestigd worden, waterdicht is. 
Door temperatuurwisselingen kan het volume van de materialen toe- en afnemen. In sommige gevallen kunnen er scheuren of naden in de muur of wand ontstaan, waardoor er water naar binnen kan komen. Controleert u de kitlaag regelmatig en laat deze vervangen als het nodig is. Vraag uw Ittalum specialist voor een gedegen advies hoe u uw Ittalum product kunt onderhouden, of vraag naar de mogelijkheid van een onderhoud- en/of schoonmaakcontract, waarbij wij jaarlijks het onderhoud uitvoeren of uw terrasoverkapping of terraskamer weer helemaal weer oppoetsen, zodat u weer lekker kunt genieten.