Zo lang mogelijk genieten

DOOR DE JUISTE VERZORGING

 

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw terrasoverkapping, is het van belang dat u uw producten goed verzorgd. Op deze pagina hebben wij de onderhoudsinstructies beschreven. U kunt altijd aan de slag met neutrale zeep of de aanbevolen onderhoudskit, te bestellen via Ittalum. Heeft u liever dat het werk voor u gedaan wordt? Vraag dan uw dichtstbijzijnde specialist of zij ook onderhoud- en schoonmaakservice bieden. 

Waarom reiniging & onderhoud belangrijk is

Het gelakte oppervlak van Ittalum terrasoverkapping, tuinkamer of de profielen van de glazen wand hebben heel wat te verduren. Het is nu eenmaal een buitenproduct en wordt dus constant blootgesteld aan luchtvervuiling zoals stof/zand, zure regen (organische stoffen) en UV- en infrarode straling van de zon.

Na verloop van tijd kan er een wit poeder op de lak ontstaan, dat zich steeds dieper in de lak verankert (structuurlak) en de coating hiermee beschadigd.

Om dit te voorkomen, is het raadzaam om uw producten met de juiste middelen goed te reinigen en onderhouden, net als uw auto.

Aluminium profielen

Om het aluminium mooi te houden reinigt u deze minimaal twee keer per jaar. Kies hiervoor altijd een pH-neutrale zeep. Het beste is om de producten van Novatio te gebruiken: eerst de Shamp-Wax en vervolgens de Surface Renewer om het product te voorzien van een UV/IR Blokker wat verkleuring en veroudering van het aluminium voorkomt. Gebruik zachte doeken en sponzen met voldoende water.

Schuifwanden

De onder- en de bovenrails van de Ittalum tuinkamerwanden dienen regelmatig te worden schoongemaakt en van vuil te worden ontdaan. 

Schuifbare daken

POLYCARBONAAT OF GLAS, HANDMATIG EN ELEKTRISCH BEDIEND

Voorkom beschadiging, slijtage en lekkage door regelmatig de bladeren, gruis en ander vuil uit uw goot, liggers en rails te halen. Dit kunt u doen met een zachte kwast of en blaasapparaat. Daarna reinigen met veel water.

De onderkant van de terrasoverkapping wrijft u schoon met een zachte doek. Wees voorzichtig met water, houdt hierbij rekening met de elektrische verwarming en verlichting.

Als u dicht bij zee woont, dient dit vaker te gebeuren in verband met zand en zout.

Particulier & Horeca

laat ÉÉn keer per JAAR ONDERHOUD UITVOEREN

Door jaarlijks een specialist onderhoud uit te laten voeren, voorkomt u reparaties op langere termijn en behoud u de garantie.
Monteurs met kennis en kunde nemen alle beweegbare en elektrische onderdelen van uw schuifdak en glazen schuifwanden onder de loep. 

Zeker bij horeca-terrasoverkappingen is een jaarlijks onderhoud aan te raden. Hier worden de schuifbare daken, deuren, zonweringen en heaters namelijk veel gebruikt en ook door verschillende mensen bedient.

Vraag uw Ittalum specialist voor een gedegen advies hoe u uw Ittalum product kunt onderhouden, of vraag naar de mogelijkheid van een onderhoud- en/of schoonmaakcontract.

Doe dit niet

Gebruik voor het schoonmaken van het aluminium nóóit schuurmiddel of chemisch materiaal, hierdoor kan het aluminium ernstig beschadigen. Ook polycarbonaat is snel te beschadigen als u een schuurspons gebruikt om schoon te maken. De krassen gaan er niet meer uit en wordt op den duur dof. Dit materiaal is afkomstig van kunststof en dient met zorg te worden behandeld.

Gebruik ook nóóit bleekwater, glasreiniger (alcohol), spiritus, oplosmiddelen en andere chemische materialen. Deze kunnen de levensduur van de installatie verkorten en uw garantie zal vervallen.

Hulp nodig?

 

Aanbevolen door Ittalum

 

Maintenance Box van Novatio
De producten zijn perfect voor het verzorgen en herstellen van het gelakte oppervlak van een schuifbare terrasoverkapping, zonwering, garagedeur of rolluiken.

Combinatieset van Shamp-Wax en Surface Renewer
Aanbevolen bij nieuwe terrasoverkappingen en tuinkamers twee keer per jaar reinigen met Shamp-Wax en Surface Renewer om zowel verkleuring als veroudering te voorkomen.

Multifoam
Aanbevolen om de originele kleur terug te halen. 

Prijs en omschrijving gebruik aanvragen
Benieuwd naar de door Ittalum aanbevolen combinatiesets, prijzen en omschrijving van gebruik? Vraag aan.